HOF VAN COSSEE ZAL WORDEN GEBOUWD OP DE HUIDIGE LOCATIE VAN DE ALDI EN HET CONSTRUCTIEBEDRIJF COSSEE & ZONEN AAN DE BERGSE DORPSSTRAAT. OP DEZE LOCATIE STOND VROEGER EEN SMEDERIJ VAN HOEFIJZERS VOOR DE ROTTERDAMSE PAARDENTRAMS.

NIEUW PLAN OP HISTORISCHE PLEK

Momenteel bevinden zich op de locatie een constructiebedrijf en een aantal minder fraaie garageboxen en opslagloodsen. De oude loodsen en vervallen garages zullen plaatsmaken voor een stijlvol en passend nieuwbouwplan met appartementen, eengezinswoningen en een parkeervoorziening op begane grond niveau. Op het dak van de parkeergarage komt een fraai aangelegd en groen binnenhof.

Al jaren doen er de meest wilde en uitgebreide plannen voor deze locatie de ronde. Er is in Hillegersberg een grote vraag ontstaan naar wonen op loopafstand van winkels, horeca en de Bergse Plassen. Bovendien zal de Bergse Dorpsstraat opleven door de toenemende woningvoorraad binnen de dorpskern.

VERBONDEN MET DE OMGEVING

Bij het maken van de plannen van het Hof van Cossee is door de architect en de gemeente Rotterdam goed gekeken naar aansluiting op de diverse bouwstijlen in de omgeving. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de vereiste afstand tot de omliggende bestaande bebouwing. De nieuwe gebouwen lopen trapsgewijs op en van de bestaande bebouwing af, waardoor er een geleidelijke overgang tussen gebouw en omgeving wordt gecreëerd. De centrale hoofdentree voor de koopwoningen en appartementen in Hof van Cossee komen aan de gezellige Bergse Dorpsstraat, ter hoogte van de huidige poort van het constructiebedrijf. Voor de huurappartementen komt de entree op de hoek van de Bergse Dorpsstraat en Argonautenweg.

ROTTERDAM HILLEGERSBERG

VOORZIENINGENKAART

Voor ieder wat wils in de omgeving van Hof van Cossee

Hof van Cossee
Dok 99 Rotterdam
St. Michaelschool
Gauchos aan de Plas
HC Rotterdam
Rotterdam The Hague Airport
Coop
Slagerij B. Tol & Zn.
Albert Heijn XL
Abrazo
Station Rotterdam Noord
Nord Anglia International School
Familierestaurant Bergsche Plas
Kralingse Bos
Plaswijckpark
Rijntje
Brasserie Heerlijk Restaurant & Wijnbar
Wijnbar De Avonden
Drank- & Spijslokaal Lust Hillegersberg
Franciscus Gasthuis Ziekenhuis
Schiebroekse Apotheek
Tennisvereniging TC Schiebroek
Geen Boot Wel Varen
Jachthaven Hillegersberg
Emmaschool
Jacob Maris-School
Arzu
Facet Eten & Drinken
Baljon & Mora
TIMS Limonadefabriek
R.L.T.C. Tennispark Lommerrijk
Hildegaert-School
Apotheek Hillegersberg
Apotheek Kostense
Café van Eijk
Café Lebbink